Cornelis Vrolijk gaat in mosselen en garnalen. IJmuidens bedrijf neemt Krijn Verwijs over, gespecialiseerd in schaal- en schelpdieren

Een mossel.

Een mossel.© archieffoto United Photos

van onze verslaggever
IJmuiden

De IJmuidense visonderneming Cornelis Vrolijk heeft een belang van 50 procent genomen in Krijn Verwijs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in schaal- en schelpdieren. De firma’s hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend.

Volgens algemeen directeur Annerieke Vrolijk sluit de strategie van het bedrijf uit Yerseke naadloos aan bij die van Cornelis Vrolijk, namelijk van ’schip naar schap’. Oftewel: het bedienen van de hele keten en het versterken van de positie in de consumentenmarkt.

Lees ook: Samenwerking Vrolijk met Zeeuws bedrijf in vorm van joint-venture

De afgelopen jaren heeft Cornelis Vrolijk haar positie in de visketen versterkt met de overname van verschillende visverwerkende bedrijven in Nederland en België. En nu dus een gedeeltelijke inlijving van Krijn Verwijs met innovaties als ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod in vissoorten.

Volgens Caroline Verwijs van het Zeeuwse familiebedrijf verbetert de joint-venture onder meer de regionale en internationale positie van Krijn Verwijs. „Wij blijven Krijn Verwijs, een familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor de schelpdiersector en daarbij het belang onderstreept van een gezonde Nederlandse mossel- en oestersector.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.