Sportvisdag in Velsen-Zuid speciaal voor vrouwen

In Spaarnwoude is komende zondag de jaarlijkse DamesVISdag.© foto privécollectie

Ellen de Boer
Velsen-Zuid

Speciaal voor vrouwen is op zondag 26 juni een DamesVISdag aan de waterkant bij Fletcherhotel Spaarnwoude aan de Oostbroekerweg in Velsen-Zuid. De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Sportvisserij Nederland.

Volgens de belangenbehartiger van de sportvisserij wordt er nog te vaak onterecht gedacht dat vissen alleen iets is voor mannen. Niets is minder waar en dat wil Sportvisserij Nederland laten zien. Steeds meer vrouwen ontdekken vissen als hobby. Dat blijkt uit onder meer een toename van het aantal verkochte vispassen aan vrouwen.

Met het tv-programma ’De Visvrouwen’ op RTL4 wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren. Op 12 juni jongstleden ging het vierde seizoen van het programma van start.

Clinics

Nathalie van den Berg en Paula Petiet, de visvrouwen van het tv-programma, zijn komende zondag aanwezig op de DamesVISdag. Zij verzorgen lezingen en clinics aan de waterkant.

Er zijn verschillende clinics over karpervissen, roofvissen, witvissen en vliegvissen. Daarnaast zijn er stands met informatie over Vang5, loodvrij vissen en vissen aan zee.

De visdag is van 10 tot 16.30 uur en kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan hier.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.