Kippenvelmomentje: 260 schoolkinderen zingen de 100-jarige mevrouw Dwarswaard toe

De groepen 1 tot en met 8 van Kindcentrum De Marel zingen de 100-jarige buurvrouw Dwarswaard toe.© Foto Leo Tilmans

Friso Bos
Heemskerk

100 worden, dat doe je maar één keer. En omdat mevrouw Dwarswaard elke dag met veel plezier de activiteiten van de kinderen van De Marel gadeslaat, zongen de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 haar dinsdag toe om haar verjaardag te vieren.

260 kinderen van de school aan de Duitslandlaan schraapten de kelen en zongen de longen uit het lijf. En mevrouw Dwarswaard, op het balkon van haar flat aan de Luxemburglaan, nam de aubade glunderend in ontvangst.

Haar dochter had eerder met Kindcentrum De Marel gebeld. Haar moeder geniet van het uitzicht op de school en de kinderen, of die misschien een liedje voor haar wilden zingen op haar honderdste verjaardag? Nou, daar draait De Marel de hand niet voor om.

Langs de oever van de sloot die tussen de school en de flat ligt, stelden ze zich op. En ook nog maakten ze voor mevrouw Dwarswaard een grote verjaardagskaart in de vorm van een verjaardagstaart. Twee leerlingen mochten even bij haar op visite om de kaart te overhandigen.

Ze gingen mee met een gedelegeerde van Woonopmaat. Want mevrouw Dwarswaard is niet alleen 100, ze is ook al 50 jaar huurder van Woonopmaat, in deze flat die rond 1972 is opgeleverd. De verhuurder deed haar een enorme bos bloemen cadeau.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.