Van bridge tot judo en van softbal tot golf: dit zijn de kampioenen van deze week

Bij DSOV in Vijfhuizen viel toch nog wat te vieren. Het tweede elftal pakte de titel.

De succesvolle meiden van HBC Gymnastics.

JO12-1 van Overbos bleef een jaar lang ongeslagen.

Jo14-1 zet het eeuwfeest van Alliance ’22 extra luister bij.

Golfkampioen Lennart Stut.

Nicoline Alberts (boven) flikt het: ze is Europees veteranenkampioen.

De succesvolle scholierenroeiers van het Rudolf Steinercollege.

JO14-1 was een van de succeselftallen van de SV Hoofddorp-jeugd.

Kinheims U15-1 werd Nederlands kampioen.

U15-3 van Kinheim werd districtskampioen. Poseren kunnen ze ook goed.

Drie toppers van BC Duinwijck.

Groep 3 van De Beekvliet: zeskamp-kampioenen.

Dit seizoen de beste spelers van Bridgeclub Sansations.

1 / 14
Paul de Vlieger
Haarlem/regio

Schier eindeloos is-ie: de reeks kampioenen uit de regio. Dagelijks ploffen er nieuwe foto’s in de digitale brievenbus van de krant. Tijd voor de volgende lichting.

We beginnen met een niet alledaagse tak van sport: roeien. Bij wedstrijden voor scholieren op de Bosbaan in Amsterdam leverde het team van het Haarlemse Rudolf Steinercollege een meer dan puike prestatie door Nederlands kampioen te worden. Het vijftal - vier jongens en een meisje en allemaal brugklassers - liet alle andere scholieren achter zich.

Ook bij het Haarlemse HBC Gymnastics hebben ze een paar toppers in huis. De wedstrijdgroep turnt minimaal vier wedstrijden per seizoen en alle meiden op de foto hebben bij een wedstrijd een medaille behaald. Dit kan een voorwedstrijd zijn, een regiofinale maar ook een toestelkampioenschap.

Dan een sport waar je iets minder elastisch voor hoeft te zijn: bridge. Bij Bridgeclub Sansation in Bloemendaal werden na een flinke onderbreking door corona de bridgeavonden in februari hervat. De kampioenstitel van seizoen 2021-2022 gaat naar een driemanschap: Jan de Wit, Marianne Giliam-Ronchetti en Paul van Deursen. ,,Wij hopen voor het nieuwe seizoen dat zich veel nieuwe leden aanmelden. Want we kampen we met een teruglopend aantal deelnemers’’, meldt Sansation.

Lennart Stut is de eerste winnaar van het Mendelcollege Open Golftoernooi. Hij krijgt op de foto de prijs uit handen van toernooidirecteur Rens Hoogewerf.

Talenten

En van golf denderen we door naar badminton. Bij het Haarlemse BC Duinwijck lopen een paar grote grote talenten rond. Dat bleek bij NJK badminton in Tilburg, waar drie meiden in de prijzen vielen. Mette Kool (10 jaar), behaalde twee titels: in het meisjesdubbel en in het gemengd-dubbel en ze pakte ook het zilver mee op het enkelspel onder 13. Florine Wille (15) kopieerde zo ongeveer die prestatie. Ze werd kampioen in het meisjesdubbel en gemengd-dubbel en behaalde ook een tweede plaats in het enkelspel onder 17. Meerte Loos (16) tenslotte, staat ook op de foto. Zij behaalde een tweede plaats in het meisjesdubbel onder 19.

Een bijzondere prestatie leverde de Haarlemse Nicoline Alberts-Hetem die Europees kampioen judo werd bij de veteranen, categorie 30 tot 34 jaar. Na tien jaar te zijn gestopt, heeft zij haar comeback gemaakt. Dit was een eerste mijlpaal en haar einddoel: Nederlands kampioen worden.

We zijn bij softbal aangekomen. Kinheim wacht een gouden toekomst gezien de prestatie van de U15-teams. U15-1 werd namelijk Nederlands kampioen U15-3 pakte de titel in het district.

Dubbel6kamp

Met je school kun je natuurlijk ook kampioen worden. Dat deed het team van groep 3 van De Beekvliet bij het Dubbel6kamp dat in Sporthal Zeewijk in IJmuiden werd gehouden. Onder begeleiding van buurtsportcoaches van SportSupport streden twaalf teams van verschillende Velsense scholen in een groot aantal spelletjes. Het team van De Beekvliet uit Velserbroek ging dus met het goud aan de haal.

Tot slot een hele rits voetbalkampioenen. Zoals JO12-1 van SV Overbos uit Hoofddorp dat het hele jaar ongeslagen bleef. En wat te denken van JO14-1 van Alliance ’22 dat voorjaarskampioen werd. En dat in het jubileumjaar van de 100-jarige Haarlemse club.

SV Hoofddorp begroette drie kampioenen: JO14-1, JO13-1 en JO16-1. Eerstgenoemde stuurde een foto en prijkt dus op deze pagina’s.

De laatste kampioen van vandaag is DSOV2. Waar het eerste elftal van de Vijfhuizense club degradatie niet wist te voorkomen, deed het tweede elftal het een stuk beter. De ploeg werd met ruime voorsprong kampioen in de derde klasse. Het leeuwendeel van de ploeg speelde vorig jaar nog in de jeugd. ,,Samen met een paar oude rotten, waren de mannen niet te stoppen’’, meldt de club.

Ook kampioen?

Nieuwe kampioenen zijn welkom. Jong, oud, in teamverband of individueel, op welk niveau dan ook - het maakt allemaal niet uit. Stuur een foto (met een minimale grootte van 1 MB) vergezeld van een paar feiten en wetenswaardigheden naar kampioenen@

haarlemsdagblad.nl.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen