Trance-liefhebbers van over de hele wereld strijken neer in Zandvoort voor festival Luminosity: ’Je weet niet wat je meemaakt’

Een eerdere editie van Luminosity Beach Festival.© Archieffoto Wessel Mekking

Wessel Mekking
Zandvoort

Meer dan honderd dj’s en artiesten, vier podia en duizenden bezoekers van over de hele wereld. Donderdagmiddag barst het vierdaagse trance-evenement Luminosity Beach Festival los op het strand van Zandvoort.

Het strandfestival werd in 2019 voor het laatst gehouden, toen nog in Bloemendaal aan Zee. Door de coronapandemie kon het evenement de afgelopen twee zomers niet doorgaan.

Allerlei grote namen in het trance-genre, muziek met veel melodie en een stevige beat, staan de komende dagen in de dj-booth. Onder hen zijn Ferry Corsten, Paul van Dyk, Sander van Doorn en Markus Schulz.

’Het mekka’

Dj Craig Connelly noemt het Luminosity-festival ’het mekka voor wie geïnteresseerd is in trance-muziek’. ,,Ik kan niet wachten om terug te komen en te spelen’’, blikt de Brit op de social media vooruit op het evenement bij Bernie’s Beachclub. De Slowaakse ReOrder is ’super pumped’ om weer op het festival te draaien.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Slowaak ReOrder tijdens het Luminosity-festival in 2019.© Archieffoto Wessel Mekking

De Amsterdamse dj-producer RAM verzorgt op zaterdagavond het slot op het trance classics-podium. Hij belooft hard trance. ,,Je weet niet wat je meemaakt’’, belooft hij de festivalgangers. De Italiaan Giuseppe Ottaviani verzorgt zaterdag een liveshow.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een eerdere editie van het Luminosity Beach Festival.© Archieffoto

Voor wie na zondagavond nog niet genoeg heeft van trance-muziek, wordt in de nacht van zondag op maandag nog een afterparty gehouden in de Amsterdamse club Panama.

Volgens de organisatie komen de bezoekers van het festival uit ongeveer tachtig landen. Luminosity organiseert sinds 2007 trance-feesten.

Meer informatie over het festival staat op luminosity-events.nl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.