Man die meisje (16) aanrandde in pashokjes, blijft in voorarrest; 55-jarige ook beschuldigd van verkrachting

© Archieffoto

Jeannine Verhagen
Haarlem

De 55-jarige aanrander Richard K. blijft in de cel. Dat besloot de rechtbank in Alkmaar dinsdag. Advocaat Peter Plasman vroeg de rechtbank maandag om de Huizer in vrijheid zijn strafzaak af te laten wachten, maar de rechtbank wijst dat verzoek af.

K. wordt verdacht van aanranding en verkrachting. Hij zei maandag tegen de rechtbank dat het hem enorm spijt en ’duizendmaal excuses voor de slachtoffers’.

Het openbaar ministerie verdenkt de inwoner van Huizen van het aanranden van een 39-jarige vrouw in een pashokje van de H&M in Haarlem en van de verkrachting van een 16-jarig meisje in een pashokje bij de Urban Outfitters in Amsterdam.

De Huizenaar zou zich hebben voorgedaan als beveiliger en zei tegen het slachtoffer in Haarlem dat hij haar verdacht van diefstal en dat zij haar kleding uit moest doen. Daarna zou hij de vrouw hebben aangeraakt bij haar blote borsten en moest ze haar benen spreiden. Hij zou daarbij geweld hebben gebruikt. Dat zou zijn gebeurd op 2 december 2020.

Op 14 november 2021 zou de verdachte in Amsterdam ook hebben gezegd dat hij beveiliger was. Daar ging het misbruik verder en leidde het tot verkrachting volgens justitie. De man zou met zijn vingers rond de schaamlippen en in de vagina van het jonge slachtoffer zijn gegaan.

Het onderzoek in de zaak loopt nog. In september is weer een voorbereidende zitting in deze zaak.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.