Liedje van de Lezer: ’I Feel All Right’ van James Brown

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Dick Groeneveld over ’I Feel All Right’ van James Brown.

„Zomer eind jaren zestig. Swinging Londen, daar gebeurde het, dus daar moesten wij, vier vrienden, naartoe, Franc, Wout, Ed en ondergetekende in een Austin Mini. Met z’n vieren in die kleine Mini, inclusief bagage. Via Knokke naar Oostende in België, want daar zouden we oversteken naar Londen. Aangekomen in Oostende vonden wij een pensionnetje met enkel een sober ontbijt, maar daar kwamen we niet voor. ’s Avonds Oostende in en wat we daar meemaakten, een straat met enkel cafés en dancings met geweldige muziek, vooral soul, en zonder dj die zo nodig wat moet zeggen tussen de nummers door. Een nummer bleef altijd hangen. ’Feel Alright’ van James Brown van het legendarisch concert At the Apollo Theatre te New York. We wisten niet wat we zagen en hoorden. En sluitingstijd, ze sloten als de laatste bezoeker vertrok, met het gevolg dat we Londen nooit bereikt hebben. En James Brown me altijd doet herinneren aan die zomer in Oostende.”

Luister naar James Brown in de playlist Liedje van de Lezer

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.