Griekspoor naar kwartfinale bij grastoernooi Mallorca

Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor.© Archieffoto.

ANP
MALLORCA

Tennisser Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep heeft zich bij het grastoernooi van Mallorca geplaatst voor de kwartfinale. Griekspoor, de nummer 53 van de wereld, won in drie sets van Alex Molcan uit Slowakije. Het werd 0-6 6-3 7-6 (3) voor Griekspoor.

Molcan, de mondiale nummer 50, begon sterk aan de wedstrijd en stond in de eerste set geen game af tegen Griekspoor. De 25-jarige Noord-Hollander herpakte zich door vervolgens de tweede set naar zich toe te trekken en dwong daarmee een derde set af. Daarin draaide het uit op een tiebreak, die Griekspoor won (7-3).

Eerder deze maand speelden Griekspoor en Molcan ook al tegen elkaar, in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle. Ook toen was Griekspoor de sterkste (7-6 (10) 6-3).

In de kwartfinale neemt Griekspoor het op tegen de Zwitser Antoine Bellier, die Pablo Carreno-Busta uit Spanje in twee sets versloeg (6-3 6-4).

Voor Griekspoor geldt het grastoernooi van Mallorca als voorbereiding op Wimbledon, dat op 27 juni van start gaat. Botic van de Zandschulp strandde dinsdag al in de eerste ronde van het toernooi van Mallorca. De nummer 26 van de wereldranglijst verloor in drie sets van de Amerikaan Marcos Giron: 6-7 (6) 6-4 7-6 (2).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen