Honderden geëvacueerd in Turkije vanwege bosbranden

ANP Producties | Bron: ANP
Istanbul

Meer dan 270 mensen zijn vanwege een bosbrand geëvacueerd in de buurt van een toeristisch resort in het zuidwesten van Turkije, heeft de Turkse minister Vahit Kirisci van Land- en Bosbouw donderdag bekendgemaakt. Het vuur brak dinsdag uit vlak bij de badplaats Marmaris en leek woensdag grotendeels onder controle, maar is inmiddels door de harde wind weer opgelaaid.

Tot nu toe is ongeveer 3000 hectare grond aangetast door de vlammen. Het vuur verspreidt zich in vier verschillende richtingen en gevreesd wordt dat de brand zich door de sterke wind verder uitbreidt. 274 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Twaalf vliegtuigen en 45 helikopters helpen bij de bestrijding, nog eens drie extra heli's uit Qatar en een vliegtuig uit Azerbeidzjan zijn onderweg om de Turken te ondersteunen.

Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar de autoriteiten houden rekening met brandstichting en hebben een onderzoek ingesteld.

Ook in het door Turkije gecontroleerde deel van Cyprus woeden bosbranden. Turkije krijgt hulp van Cyprus en Israël in de vorm van helikopters en vliegtuigen bij de bestrijding daarvan.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.