WWF: meerderheid Europeanen ziet gas niet als duurzame energie

ANP Producties | Bron: ANP
Brussel

Ruim de helft van de Europeanen (52 procent) vindt aardgas geen duurzame bron van energie, meldt het Wereld Natuur Fonds (WWF) op basis van een enquête onder ruim 8000 Europeanen in acht landen, waaronder Nederland. 55 procent vindt dat kernenergie ook niet als groene energie gezien moet worden.

In de eerste week van juli beslist het Europees Parlement of aardgas en kernenergie als duurzame energiebronnen gezien moeten worden. Als de parlementariërs daarmee instemmen, worden miljarden euro's weggesluisd van groene technologieën als wind- en zonne-energie, waarschuwt WWF.

Die laatste twee worden juist door een grote meerderheid van de Europeanen als duurzaam gezien, blijkt uit de enquête. 86 procent van de ondervraagden ziet windenergie als groen en maar liefst 91 procent vindt dat van zonne-energie.

34 procent van de ondervraagden ziet aardgas overigens wel als duurzaam. 29 procent vindt dat van kernenergie. 60 procent van de ondervraagden vindt dat de Europese Unie als gevolg van het conflict in Oekraïne de plannen rond duurzame energie moet versnellen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.