Synchroonzwemsters De Brouwer en Steenbeek achtste op WK in Boedapest

© EPA

ANP
BOEDAPEST

De in Hoofddorp woonachtige synchroonzwemster Bregje de Brouwer is samen met Marloes Steenbeek als achtste geëindigd in de finale van de vrije oefening op de WK in Boedapest. Het Nederlandse duet zette een score neer van 87.4667.

Twaalf van de 33 deelnemende duetten wisten zich te plaatsen voor de eindstrijd. De Chinese tweelingzussen Liuyi en Qianyi Wang wonnen het goud (95.5667), gevolgd door tweelingen uit Oekraïne (94.1667) en Oostenrijk (92.8000).

De Brouwer (23) en Steenbeek (17) bereikten eerder al de finale van de technische uitvoering, waarin ze ook achtste werden. De Brouwer vormde de afgelopen jaren een duo met haar tweelingzus Noortje, maar zij komt door een schouderblessure dit seizoen niet meer in actie. Vorig jaar deden de Nederlandse zussen mee aan de Olympische Spelen van Tokio, waar ze de finale haalden en op de negende plaats eindigden.

De Brouwer en Steenbeek pakten vorige maand bij hun eerste internationale optreden als duet twee keer zilver bij de World Series-finale in Athene.

Lees ook: Kop is eraf voor nieuw synchroonduet: Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek halen meteen WK-finale

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen