Tennisser Griekspoor loopt halve finale op Mallorca mis

© Archieffoto

ANP
MALLORCA

Tallon Griekspoor is er op het ATP-tennistoernooi van Mallorca niet in geslaagd de halve finales te halen. De 25-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep liet zich in de kwartfinale verrassen door de Zwitser Antoine Bellier, de nummer 303 van de wereld. Het werd 7-5 6-7 (5) 2-6.

Griekspoor, de mondiale nummer 53, overleefde in de eerste set bij een achterstand van 4-3 een breakpoint. De Noord-Hollander sloeg daarna bij 5-5 zelf wel toe. Ook in de tweede set bleef Griekspoor koel. Hij overleefde meerdere setpunten bij 6-5 en wist er een tiebreak uit te slepen. Daarin moest Griekspoor de zege, na een voorsprong van 4-2, toch aan Bellier laten.

Griekspoor schreeuwde daarna uit frustratie en in het begin van de derde set begon hij meer tegen zichzelf te spelen. Bellier brak de service van de Nederlander bij 1-1 en daarna bij 4-2 nog eens. Een game eerder liet Griekspoor, die uit woede zijn tennisracket kapot sloeg, een kans om terug te komen liggen.

Bellier treft in de halve eindstrijd Roberto Bautista Agut. De Spanjaard was de Russische nummer 1 Daniil Medvedev met 6-3 6-2 de baas. De andere halve finale gaat tussen de als tweede geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas en de Fransman Benjamin Bonzi.

Voor Griekspoor was het grastoernooi van Mallorca een voorbereiding op Wimbledon, dat maandag begint.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen