De laatste turbulente jaren van zeezender Radio Veronica te boek gesteld, pophistoricus Leo Weijers ging zelf de barricaden op voor behoud radiostation

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Pophistoricus Leo Weijers heeft een boek geschreven over de laatste drie jaar van zeezender Radio Veronica. ’Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ werd onlangs gepresenteerd.

Het boek begint op 31 augustus 1974, de dag waarop Radio Veronica haar uitzending moest staken. „Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland… Dat spijt mij… voor Nederland…”, sprak programmaleider en diskjockey Rob Out. Trieste woorden, vindt Weijers, een groot fan van het oude Radio Veronica.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het boek keert terug naar de voor de beroemde zeezender turbulente jaren 1972, 1973 en 1974. Het gaat onder meer over de stranding van zendschip de Norderney, de massademonstratie in Den Haag, de acties tot behoud van Radio Veronica en dus uiteindelijk het staken van de uitzendingen. Weijers protesteerde destijds ook zelf op het Binnenhof voor het behoud van Veronica.

De inwoner van Nieuw-Vennep heeft een reeks boeken over popmuziek op zijn naam staan. Hij schreef onder meer over kersthits, over Nederlandse pop in de jaren zestig en zeventig en over zomerhits.

’Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ kost 23,99 euro en is onder meer te bestellen via boekscout.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.