Twee keer zilver voor turner De Munck bij NK in Rotterdam

Loran de Munck op voltige.© Foto ANP/Iris van den Broek

Lisa Deen
Rotterdam

Turner Loran de Munck uit Haarlem was zondag de grote titelfavoriet op het onderdeel voltige, maar juist op zijn lievelingstoestel ging het mis. De Munck eindigde na een aantal fouten als vierde in de voltigefinale van het NK (12,650), terwijl hij zich zaterdag met 14,800 punten nog als eerste had geplaatst.

De finale werd gewonnen door Jordi Hagenaar (13,300).„Helaas ging het niet zoals verwacht. Misschien had het te maken met het feit dat we zo lang moesten wachten tot we de finale konden beginnen”, zei De Munck. „Omdat ik geen vloer doe, moest ik een toestel uitzitten en kon ik niet warmdraaien. Ik had al koude en trillerige armen voordat we begonnen. De one touch voelde redelijk, maar uiteindelijk was het het allemaal net niet.”

Toch keek De Munck wel tevreden terug op zijn NK. Zaterdag haalde hij tijdens de EK-kwalificatie de hoogste scores op de onderdelen voltige, brug en ringen. „Dat was de belangrijkste dag en daar ben ik tevreden over. Het is jammer dat het er in de finales niet uitkwam.”

De Munck greep aan ringen en brug nog wel NK-zilver. Het goud ging op die toestellen naar Jordi Hagenaar en Jermain Grunberg. Rick Jacobs uit Leeuwarden, die sinds kort uitkomt voor SV PAX, greep goud op vloer (13,500). Yazz Ramsahai, eveneens van PAX, won aan rek.

Bij het trampolinespringen greep Romana Schuring van TVIJ IJmuiden het zilver op de onderdelen individueel en synchroon. Tevreden was ze overigens niet met haar optreden. Schuring kampt sinds dit weekend met positionele draaiduizeligheid, iets waar ze vier jaar geleden ook al eens mee kampte, en moest daarom haar oefeningen aanpassen. „Dat is niet hoe je een NK wilt springen”, vertelde ze. Waar vrijdag tijdens de training alles nog volgens plan verliep, kreeg Schuring zaterdag tijdens haar eerste oefening last van de duizeligheid. „Toen had ik ook een mental breakdown, want ik kan dit echt niet weer een paar maanden aan. Hopelijk gaat het snel over.”

Lisa Deen

Meer nieuws uit Sport Regionaal