Poffertjeskraam Santpoort-Noord al op 30 juni open

De poffertjessalon van de familie Lucas.© foto privécollectie

Ellen de Boer
Santpoort-Noord

De poffertjeskraam die naast de kermis van het Dorpsfeest Santpoort staat, gaat dit jaar een maand eerder open.

Vanaf donderdag 30 juni al bakt de familie Lucas poffertjes in haar salon met overdekt terras. Eigenares Esmeralda Lucas is blij dat de gemeente Velsen heeft meegewerkt aan dit initiatief en een vergunning voor een maand heeft verleend. De afgelopen twee jaar waren de kermisattracties en ook de poffertjeskraam vanwege corona niet welkom in Santpoort-Noord.

De kermis en de poffertjeskraam, die aan de Hoofdstraat staan, zijn onlosmakelijk verbonden met het Dorpsfeest Santpoort. Vanwege de coronapandemie mocht het Dorpsfeest in 2020 helemaal niet doorgaan en in 2021 was het alleen mogelijk een aantal deelnemersactiviteiten te organiseren. Kermisexploitanten misten in die jaren behoorlijk wat inkomsten.

Personeel

Door de poffertjeskraam eerder op te bouwen, hoopt de familie Lucas wat extra omzet te kunnen maken. Maar net als de rest van de horeca heeft de poffertjesfamilie moeite met het vinden van bedienend personeel. Ook is er geen opbouwteam om de zaak neer te zetten, dus doen Esmeralda Lucas en haar man dat samen.

De poffertjeskraam is vanaf donderdag 30 juni tot en met donderdag 28 juli van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11 tot 19 uur. Op de zondagen is het mogelijk van 12 tot 18 uur poffertjes te eten. Zodra op zaterdag 30 juli het Dorpsfeest begint, heeft de poffertjeskraam dezelfde openingstijden als de kermis. Het Dorpsfeest Santpoort duurt tot en met zaterdag 6 augustus. Tot die tijd blijven zowel de poffertjeskraam als de kermis aan de Hoofdstraat staan.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.