Ghislaine Maxwell hoort straf in Epstein-zaak

ANP Producties | Bron: ANP
New York

Ghislaine Maxwell hoort dinsdag welke straf de rechter haar oplegt voor betrokkenheid bij seksueel misbruik door haar gefortuneerde ex-partner Jeffrey Epstein. De 60-jarige Maxwell werd eind vorig jaar schuldig bevonden aan het ronselen van jonge vrouwen die werden misbruikt door Epstein. De aanklagers in New York hebben vorige week 30 tot 55 jaar celstraf tegen haar geëist.

De "schokkend roofachtige" Maxwell had volgens de aanklagers de gewoonte kwetsbare slachtoffers op te zoeken voor Epstein, met wie ze tussen 1994 en 2004 een relatie had. Hij zou gedurende tientallen jaren talrijke minderjarigen hebben misbruikt op zijn landgoederen in New York, Florida, Santa Fe en de Maagdeneilanden. De multimiljonair pleegde in 2019 zelfmoord in de gevangenis waar hij een misbruikproces afwachtte.

Advocaten van Maxwell ondernamen eerder dit jaar een poging tot een nieuw proces omdat een van de juryleden misleidende antwoorden zou hebben gegeven tijdens de juryselectie. Dat verzoek wees de rechter in New York in maart af. Maxwell heeft de rechtbank onlangs opnieuw om mildheid gevraagd vanwege haar "traumatische" jeugd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.