Vliegtuigje neergestort in Zwarte Meer, maximaal twee inzittenden

ANP Producties | Bron: ANP
Lelystad

Een klein vliegtuigje met daarin plaats voor maximaal twee personen is dinsdagochtend neergestort in het Zwarte Meer tussen Flevoland en Overijssel. Het is nog onbekend of er een of twee personen in het vliegtuigje zaten, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Flevoland. Duikteams uit Flevoland en Overijssel zijn opgeroepen voor de zoektocht naar de inzittenden.

Transavia laat weten dat het gaat om een toestel van de vliegschool ‘Zelf Vliegen’. "Dit is de vliegschool waar toekomstige piloten van Transavia hun opleiding volgen", aldus Transavia. Het is de luchtvaartmaatschappij niet bekend of er ook toekomstige piloten van Transavia in het vliegtuig zaten, hoeveel mensen er in het toestel zaten en wat er precies is gebeurd.

Vaarwegen van en naar het Zwarte Meer zijn afgesloten vanwege de zoektocht. Het vliegtuig is al gelokaliseerd in het water, hulpdiensten zijn ernaar onderweg, aldus de veiligheidsregio. De Kustwacht laat weten ook te helpen met de zoektocht naar het vliegtuigje, evenals de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er wordt onder meer gezocht met boten, een helikopter en een vliegtuig.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.