Speet en Janki completeren trainersstaf van ZV Haerlem

De nieuwe coaches Jeroen Janki (links) en John Speet flankeren de voorzitter van de waterpolocommissie Frank Pruijn.© Foto ZV Haerlem

Marcel Tabbers
Haarlem

De trainersstaf van de waterpoloafdeling van ZV Haerlem is voor komend seizoen rond. Bij de mannenselectie staat John Speet aan de badrand en bij de vrouwen is dat Jeroen Janki. Beide teams spelen in de eerste divisie, het een na hoogste niveau van Nederland.

Voor Speet is het de tweede termijn bij de club. Vier jaar geleden promoveerde hij met het team, na een jaar tweede divisie, naar het huidige niveau. De IJmuidenaar volgt Bas Willemsen op die de ploeg de afgelopen twee jaar onder z’n hoede had en die nu tijd heeft om vaker naar Corsica te gaan waar hij een tweede huis heeft. Vanwege de herindeling van de competitie voor komend seizoen moest de ploeg bij de beste acht eindigen. Willemsen slaagde in die lastige missie, omdat er vier teams degradeerden in plaats van twee. ZV Haerlem werd, mede door een goed slotakkoord in een fase met veel ’dubbels’ vanwege corona, vijfde.

Oud-international Mick van den Bree komt ook weer terug op het oude nest. Hij wil het spelen bij ZV Haerlem zoveel mogelijk combineren met het coachen van eredivisionist ZV De Zaan. Met de 31-jarige Van den Bree komt ook zijn neefje Henk Meijn mee. De zoon van Simon Meijn die furore maakte bij Rapido’82, een voorloper van ZV Haerlem.

Juiste man

Volgens Frank Pruijn, voorzitter van de waterpolocommissie, is Janki bij de vrouwen nu de juiste man op de juiste plaats. „Hij heeft jarenlang jonge speelsters opgeleid voor de selectie bij ZV De Zaan. Enkele spelen nu op het wereldkampioenschap in Hongarije. De groep speelsters is bij ZV Haerlem talentvol en ik weet zeker dat Janki ze een stap verder gaat brengen.”

De Zaandammer is de opvolger van Ton Kloosterman die twee jaar aan het roer stond. Emma Soffner, Jessie van der Kamp (beiden ZV De Zaan), Kim van Velzen (ZPCH) en keepster Eva Yalcin (KZC) zijn de versterkingen van de vrouwenploeg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen