Ajax verslaat SV Meppen in eerste duel onder leiding Schreuder

ANP
OLDENZAAL

Ajax heeft het eerste duel onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Alfred Schreuder gewonnen. In Oldenzaal wonnen de Amsterdammers in een oefenwedstrijd met 3-0 van SV Meppen, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Voor Ajax scoorden de aanvallers Christian Rasmussen en Sontje Hansen (2) al in de eerste helft.

Ajax begon deels met jonge onervaren spelers, maar ook onder anderen doelman Maarten Stekelenburg, verdedigers Sean Klaiber en Lisandro Magallán en Mohamed Ihattaren stonden aan de aftrap. De internationals waren er niet bij, zij sluiten later in de voorbereiding aan.

Aan het begin van de tweede helft stuurde Schreuder veel nieuwe, nog minder ervaren spelers het veld in. Ihattaren, die bij Ajax de kans krijgt om weer fitter te worden na een periode van overgewicht, ging na ongeveer een uur naar de kant.

Ajax is sinds maandag op trainingskamp in De Lutte. De Amsterdammers spelen zaterdag 6 augustus de eerste wedstrijd in de Eredivisie. Fortuna Sittard is die dag in Limburg de opponent.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen