Den Haag: optreden tegen gevaarlijke situatie boerenprotest Kamer

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Als het protest van boeren bij de Tweede Kamer leidt tot gevaarlijke situaties "wordt waar mogelijk opgetreden". Dat laat de gemeente Den Haag weten. Farmers Defence Force wil rond het middaguur demonstreren bij het Kamergebouw, waar de Kamerleden debatteren over de stikstofplannen van het kabinet.

Den Haag waarschuwt dat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door "onbesuisd rondrijden van tractoren". Daarom doet de gemeente "een beroep op het verstand van boeren dat zij gevaarlijke situaties voorkomen".

Het boerenprotest bij de Tweede Kamer is niet aangemeld. Als ze komen, krijgen ze volgens de gemeente wel de ruimte om hun mening te laten horen, "maar wel als je je aan de regels houdt. Dat betekent demonstreren met mensen, niet met materieel als dwangmiddel". Zo mogen doorgaande wegen niet worden geblokkeerd. "Het plein voor de Tweede Kamer is niet toegankelijk voor tractoren."

Het is nog niet duidelijk hoe de boeren naar Den Haag komen. De gemeente had twee weken geleden opgeroepen boeren onderweg naar Den Haag al tegen te houden als zij met tractoren de snelweg op zouden gaan. Die oproep "staat onverminderd", zegt een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.