Met wijn en hapjes genieten van een klassiek concert: ’Het is een soort picknick met prachtige muziek’

Katja Sobot
Haarlem

Met wijn, thee en hapjes op het gras zitten en luisteren naar een klassiek concert. Dat kan komende zondag in de theekoepel in de bosjes achter Eindenhout. Vrienden van Haarlemmerhout organiseert een buitenconcert waar onder andere muziek van Schubert, Beethoven en Piazzolla zal worden gespeeld.

Op de vraag wat dit concert bijzonder maakt, hoeft mede-organisator Titi des Bouvrie niet lang na te denken. „De locatie natuurlijk. De koepel is prachtig en mensen zitten buiten op het gras. Het is heel sfeervol. Een soort picknick met prachtige muziek. Zeker met het zonnetje.”

Ook de musici omschrijft ze erg positief. „ Ze hebben allemaal hun sporen verdiend. Het zijn muzikanten van topniveau.” Alida Schat en Yoshiko Morita spelen viool en Albert Brüggen speelt cello.

Spontaan

Het concert begint om 15.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Er is plek voor 150 mensen. Wie spontaan langs wil komen is meer dan welkom, maar Des Bouvrie raadt bezoekers aan om van tevoren te reserveren. „Dan zijn ze verzekerd van een plekje.”

In de zomer worden nog twee andere concerten georganiseerd door Vrienden van Haarlemmerhout. Het Van Amsterdam Duo geeft op 21 augustus een optreden met de viool en accordeon. Op 11 september geven Carina Vinke en Mariana Izman een zang en piano concert.

De organisatie vraagt geen entreegeld voor de concerten. Wel kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage doen na afloop van de optredens om te helpen toekomstige concerten te financieren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.