Mike Snoei vertelt welke proefspelers bij Telstar mogen blijven en wie hij er komende week bij verwacht

Telstar viert doelpunt Jay Kruiver (r) tegen Stormvogels.

Telstar viert doelpunt Jay Kruiver (r) tegen Stormvogels.© Foto united photos / rob van wieringen

Velsen-Zuid

Proefspelers Joey Houweling, Jorginho Soares, Stanley Akoy en Rano Burger hebben tijdens de eerste trainingsweek bij Telstar en het oefendrieluik met Stormvogels en IJmuiden een goede indruk gemaakt. Zij trainen komende week ook mee.

Telstar speelde zaterdag het traditionele drieluik met de buren Stormvogels en IJmuiden. Van Stormvogels werd met 2-3 gewonnen, IJmuiden werd met 4-0 naar de andere kant van Sportpark Schoonenberg gestuurd. Tegen Stormvogels scoorden Jay Kruiver, Glynor Plet (strafschop) en Anwar Bensabouh. Rein Smit maakte de 1-0 tegen IJmuiden, de andere drie goals werden gemaakt door Stanley Akoy.

De 25-jarige middenvelder speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen op amateurbasis al voor Telstar en krijgt nu onder de nieuwe trainer Mike Snoei de kans om zich te bewijzen. Hij is er ook volgende week bij, geeft de oefenmeester aan.

Rohat Agca, Jonathan Vergara Berrio, Lionel Miquel en Giovanni Buttner hebben gehoord dat ze weer mogen vertrekken. ,,Goeie spelers maar ze zijn niet beter dan wat we al hebben”, aldus Snoei. Oud-PEC Zwolle-speler Quinten van den Heerik liep afgelopen week tegen een blessure aan en krijgt daarom komende week nogmaals de kans om zich te laten zien.

De Gambiaanse international Baboucarr Gaye is teruggekeerd naar Duitsland waar hij woont. ,,Maar dat betekent niet dat hij is afgetest. Hij is een prima keeper”, aldus Snoei.

Komende week ontvangt Snoei wederom een groep gastspelers op de training. Rechtsback Tyrone Owusu van Quick Boys sluit aan, net als linksback Jonathan Mulder die bij ADO Den Haag onder contract staat. Mike Snoei verwacht nog meer spelers. ,,Waaronder twee jongens die een goed seizoen hebben gespeeld op het tweede niveau in Griekenland. We zijn nog bezig met een aantal andere spelers.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar