Derde international naar vrouwenselectie van hockeyclub Bloemendaal

Tyler Lench.© Foto HC Bloemendaal

van onze verslaggever
Bloemendaal

De vrouwenselectie van Bloemendaal is voor aankomend seizoen verder versterkt. De Nieuw-Zeelandse international Tyler Lench is onlangs vastgelegd.

HC Bloemendaal heeft de Nieuw-Zeelandse international Tyler Lench (25) aangetrokken als versterking van Dames 1.

De aanvallende middenvelder komt momenteel nog uit voor haar land tijdens het wereldkampioenschap hockey in Amstelveen. Daarna volgen nog de Commonwealth Games (28 juli-7 augustus) in Birmingham voordat de 25-jarige Lench zich meldt op ’t Kopje.

Lench hoopt zich in de Nederlandse competitie te verbeteren als hockeyster. ,,Zeker op tactisch gebied spelen Europese en met name Nederlandse teams anders dan thuis in Nieuw-Zeeland. Op dat gebied hoop ik veel te leren.”

,,Met Lench brengen we extra snelheid in ons spel. Zij is een aanvallende middenvelder en is razendsnel dankzij haar achtergrond in de atletiek”, aldus Koen Hemmes van de commissie Tophockey Dames van Bloemendaal.

Samen met de eerder aangekondigde komst van de Argentijnse Majo Granatto en de Duitse Sonja Zimmerman krijgt Bloemendaal met deze derde international meer speelsters met ervaring op een hoger niveau.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen