Meer bosbranden in delen van Zuidoost-Europa

ANP Producties | Bron: ANP
AtheneTiranaZagreb

Het aantal bosbranden in Zuidoost-Europa neem toe. In Griekenland is dat het geval in onder meer het noorden van het schiereiland Peloponnesos waar uit voorzorg inwoners van enkele plaatsen werden geëvacueerd. Ook in Kroatië en Albanië woedden bosbranden.

De Griekse brandweer meldt dagelijks ongeveer honderd branden. Die leiden niet allemaal tot een grote brand, maar vanwege de harde wind is de brandweer erg waakzaam. Vorig jaar brandden tienduizenden hectaren bos af. Dit jaar helpen brandweerlieden uit andere EU-landen Griekenland om de branden zo snel mogelijk te bedwingen.

In de buurt van de centrale Kroatische stad Novak vatte afgelopen weekend een eikenbos van vijftien hectare vlam. De brandweer zette onder meer blushelikopters in. Ook op het eiland Brac bij Split brandde natuur af door de droogte.

In Albanië werd onder andere een gebied met olijf- en boomgaarden rond de havenstad Vlora getroffen, maar ook bosgebieden in het binnenland. Op sommige plaatsen naderden de vlammen ook dorpen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.