Oud-premier Major wil niet dat Johnson nog maanden premier blijft

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse oud-premier John Major wil niet dat Boris Johnson nog maanden premier van het land kan blijven. Major denkt dat het "voor het algemene belang van het land" beter zou zijn als Johnson per direct Downing Street verlaat.

Johnson kondigde donderdag aan af te treden als partijleider van de Conservatieve Partij, maar dat hij nog wel als waarnemend premier aanblijft tot de partij een opvolger heeft gevonden. Het verkiezingsproces zou maanden kunnen duren. Volgens Major is het "onverstandig" en zou het "onhoudbaar kunnen zijn" als Johnson al die tijd blijft zitten.

De conservatief, die tussen 1990 en 1997 premier van het Verenigd Koninkrijk was, is niet de enige met die mening. Meerdere vooraanstaande leden van de partij hebben zich uitgesproken tegen het aanblijven van Johnson tot de herfst. Volgens bijvoorbeeld voormalig minister George Freeman zou het beter zijn om een waarnemend premier aan te stellen. Major en Freeman geven aan dat Dominic Raab dat zou kunnen doen, de huidige vicepremier.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.