Dinsdag code oranje in groot deel van het land vanwege extreme hitte; code geel in Noord-Holland

ANP
DE BILT

Het KNMI geeft voor dinsdag in het zuiden, oosten en midden van het land vanaf 11.00 uur code oranje af vanwege de hoge temperaturen. Er worden temperaturen verwacht tussen de 32 en 36 graden.

In het midden en zuiden geldt vanaf het einde van de dinsdagochtend tot in de avond code oranje voor zeer hoge temperaturen, met maximumtemperaturen van 38-39°C.

Lokaal kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden, verwacht Weeronline, met name in betegelde achtertuinen en smalle zonnige steegjes.

Lees ook: Nederland stevent af op nieuw hitterecord: ’Het is bizar’

Lees ook: Nationaal Hitteplan geldt vanaf maandag, met smogwaarschuwing

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanwege de verwachte hoge temperaturen gaan de komende dagen meer coronateststraten en -vaccinatielocaties dicht. Sommige gebouwen blijven helemaal dicht, andere plekken zijn beperkt open. Ook zijn er diverse evenementen die geen doorgang kunnen vinden. Zo gaat in Alkmaar de kaasmarkt op dinsdagavond niet door en de eerste wandeldag van de Vierdaagse van Nijmegen is ook afgelast.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.