Spookrijder verstopt zich in tarweveld langs A9 bij Spaarndam na ongeluk

© Michel van Bergen

1 / 6
Internetredactie
Spaarndam

Een spookrijder is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt na een ongeval op de A9 bij Spaarndam, ter hoogte van Zijkanaal C. De spookrijder verstopte zich na het ongeluk in een tarweveld.

Even voor 04:00 uur stroomden de meldingen van een spookrijder binnen bij de meldkamer. Eerst reed de automobilist bij Boesingheliede, daarna werden er brokstukken gevonden in Zandvoort. De politie vermoedt dat er daar een aanrijding met de spookrijder heeft plaatsgevonden. Verkeer dat in de juiste rijrichting reed moest uitwijken naar de vluchtstrook om ongelukken te voorkomen.

Agenten zagen uiteindelijk bij Spaarndam een auto staan met forse schade aan de voorkant. De bestuurder bleek over de vangrail te zijn gesprongen. Hij verstopte zich in een tarweveld langs de snelweg. Al snel vatten de agenten hem in de kraag.

De man gedroeg zich vreemd en rook naar alcohol, meldt de politie. Hij weigerde om een blaastest te doen. Hij zit op dinsdagmiddag nog altijd vast in een politiecellencomplex. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een rijverbod opgelegd.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.