Thomas Oude Kotte is bij Telstar ’another level’, zo laat hij aan Mike Snoei zien tijdens oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Aanvallend heeft Telstar nog impulsen nodig, maar verdedigend staat het al aardig. Dat Thomas Oude Kotte ook nog eens een neusje voor doelpunten blijkt te hebben, is mooi meegenomen. Hij tekende tegen IJsselmeervogels voor het enige doelpunt van de oefenwedstrijd.

Telstar was de hele wedstrijd sterker dan IJsselmeervogels. Oude Kotte scoorde vlak voor rust uit een vrije trap van Anwar Bensabouh. De 26-jarige linkercentrale verdediger scoorde een week eerder in de oefenwedstrijd tegen Spakenburg (2-2) ook al een doelpunt.

,,Ik ben niet per se een verdediger die vaak naar voren gaat, maar als ik de gelegenheid krijg, laat ik het zeker niet na. We staan geregeld met drie verdedigers, dan kun je mooi doorschuiven.”

Oude Kotte zat zonder club nadat hij een jaar in Denemarken op het tweede niveau had gespeeld bij Vendsyssel FF.

,,Het leven was daar prima, ik woonde met mijn ’vrouwtje’ in Aalborg. Het voetbal was heel anders dan hier. Het is vooral heel veel lange ballen en rennen. Het is vechtvoetbal met veel duels. Dat is een van de redenen dat ik het bij een jaartje heb gehouden. Ik miste het opbouwen, het tikkie naar buitje, het ’zesje’. Als je daar twee keer naar achteren speelt, dan beginnen ze te zeuren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oude Kotte is blij om bij Telstar te zijn. ,,Ik was naar Denemarken gehaald als centrumverdediger maar heb daar een jaar als linksback gespeeld. Hier kan ik weer centrale verdediger zijn, daar ben ik meer op mijn plekje.” Onder Snoei wil Oude Kotte, die eerder bij Vitesse en Excelsior speelde, laten zien dat hij het nog kan. ,,Ik wil laten zien dat ik fit ben en sterk aan de bal.”

Oude Kotte was tegen IJsselmeervogels samen met Mitch Apau een van de uitblinkers, vond trainer Mike Snoei. ,,Oude Kotte is ’another level’. Dat is het soort speler waar we naar op zoek waren. Apau ook, volwassen gasten zijn het. Daardoor ziet het er heel verzorgd uit. Ook Anwar Bensabouh en Ozan Kökcü zijn erg goed gevonden. Jammer dat Kökcü niet tot scoren kwam, dat gun ik die jongen.”

Snoei liet weten dat de club een overeenkomst heeft bereikt met linksback Jonathan Mulder en keeper Joey Houweling.

Telstar-IJsselmeervogels 1-0

46. Oude Kotte 1-0.

Telstar: Koeman; Kruiver (66. Kuyper), Apau (66. Soares), Oude Kotte, Mulder (81. Blackson); Ainsalu (77. Van Wetten), Najah (77. Dijkstra), Bensabouh; Seedorf (60. Overtoom), Kökcü (81. Smit), Boussakou (60. Van der Heerik).

Meer nieuws uit Telstar