Beach Inn in IJmuiden aan Zee is de duurzaamste strandtent van Nederland

Eigenaar Peter de Bie in 2020 bij het strandterras van zijn Beach Inn.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Robbert Minkhorst
IJmuiden aan Zee

Paviljoen Beach Inn bij IJmuiderslag is de duurzaamste strandtent van Nederland. Die uitverkiezing is donderdagmiddag bekendgemaakt.

,,Beach Inn is met haar brede blik op schoonheid, duurzaamheid, originaliteit en kwaliteit een meer dan terechte winnaar van deze prijs’’, staat in het verkiezingsverslag.

,,De winnaar van dit jaar zet zich actief in voor samenwerking met collega’s op het strand, met de lokale overheden en probeert de gasten te bereiken met praktische middelen en bewustwording. Natuurlijk investeert het bedrijf zelf ook in een duurzame bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door zonnepanelen, duurzaamheid in het assortiment en veel gebruik van gerecyclede materialen in bouw en inrichting.’’

Om het paviljoen in IJmuiden aan Zee tot winnaar uit te kunnen roepen, is het etablissement onderworpen aan een uitgebreide inspectie, tot bezoek van mystery guest(s) aan toe. Zij beoordelen de zaak op 45 punten. Er kon afgelopen maand ook gestemd worden op strandtenten.

De Landelijke Strandverkiezingen voor onder andere het mooiste, schoonste en beste Strandpaviljoen van het jaar bestaan inmiddels zo’n twintig jaar. Platform Strand Nederland organiseert deze dag in nauwe samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Rijkswaterstaat, Stichting KMVK, Entree Magazine en KIMO. Niet alleen de landelijke winnaars, maar ook de beste paviljoens per kustprovincie worden gekozen en de beste nieuwkomer en het meest duurzame strandpaviljoen. Ook het schoonste strand wordt aangewezen.

Woodstock ’69

Het roemruchte Woodstock ’69 in Bloemendaal aan Zee is het beste paviljoen van Noord-Holland geworden. Beste nieuwkomer in Zuid-Holland werd het Noordwijkse Beach C.

Het schoonste strand van Nederland is dat van Goeree-Overflakkee (ook in Zuid-Holland). Voor deze provincie is dat dat van Den Helder (Julianadorp).

Beach Inn brandde tien jaar geleden af. Het is daarna herbouwd en uitgebreid.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.