Vliegtuig maakt doorstart op Schiphol: ’Er zat nog iemand op de wc’

Airbus A319© Foto ANP / REX BY SHUTTERSTOCK

Internetredactie
Schiphol

Een vliegtuig van British Airways heeft woensdag een doorstart moeten maken tijdens de landing op Schiphol. De reden voor het afbreken van de landing is opmerkelijk: een passagier zat niet veilig in zijn stoel, maar nog op de wc.

Piloten op vlucht BA438 vanuit London Heathrow naar Amsterdam hebben woensdagmiddag hun landing moeten afbreken toen ze ontdekten dat nog niet alle passagiers veilig op hun plek zaten. Cabinepersoneel ontdekte volgens luchtvaartwebsite Airlive dat een van de reizigers nog niet in zijn stoel zat, maar zich nog op de wc bevond.

De ontdekking werd echter pas gedaan toen de piloten al bezig waren met de landing van Airbus A319, en daarom moesten de piloten de landing afbreken. Na het afbreken van de landing, een zogenoemde go-around, hebben de piloten een nieuwe landingspoging ondernomen en het vliegtuig veilig op de grond gezet.

Voor zover bekend is de veiligheid van de passagiers niet in gevaar geweest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.