Zwaar ongeluk met meerdere voertuigen op de A4: vier gewonden, bestuurder (32) test positief op cocaïne

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 7
Internetredactie
Weteringbrug

Bij een zwaar ongeval met meerdere voertuigen op de A4 bij Weteringbrug zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier gewonden gevallen. Twee slachtoffers zaten bekneld in een auto. Zij zijn door de brandweer bevrijd. Een 32-jarige bestuurder is aangehouden. Hij testte positief op het gebruik van cocaïne.

Het ongeval vond plaats rond 2.45 uur op de snelweg richting Den Haag. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurde. Wel is bekend dat drie wagens betrokken raakten bij het incident en dat die met elkaar in botsing kwamen.

Een voertuig belandde op z’n kop tegen de vangrail, een andere auto werd op z’n kant aangetroffen, aan de andere kant van de vangrail. De derde wagen liep lichte beschadigingen op.

(Tekst gaat door onder de video)

’Stabiele toestand’

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. Twee slachtoffers zaten nog bekneld in een voertuig. De brandweer heeft die wagen open moeten knippen om het tweetal te kunnen bevrijden.

Met de slachtoffers gaat het naar omstandigheden goed, meldde de Veiligheidsregio Kennemerland. Zij zijn in een ’stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd’. Onder andere een gezin dat net terugkwam van vakantie raakte betrokken bij het ongeval.

De politie heeft een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. De uitkomt daarvan is niet bekend. De A4 was uren afgesloten vanwege dat onderzoek.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.