Zo nu en dan moet je als mantelzorger even vrijaf kunnen nemen. Maar wie neemt de zorg dan over? Daarvoor lanceert MaatjeZ nu de Respijtwijzer 2022

De Respijtwijzer.

De Respijtwijzer.© Publiciteitsfoto

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Voor een naaste zorgen die ziek of hulpbehoevend is, is mooi maar ook zwaar. Het daarom belangrijk als mantelzorger zo nu en dan vrijaf te kunnen nemen. Maar wie neemt de zorg dan op zich?

MaatjeZ heeft daarvoor de Respijtwijzer 2022 ontwikkeld.

Respijtzorg wordt de vervangende mantelzorg wel genoemd. Centrum voor mantelzorg MaatjeZ heeft voor mantelzorgers een overzicht gemaakt van alle mogelijkheden in de omgeving van Beverwijk en Heemskerk.

In de Respijtwijzer 2022 zijn onder andere logeermogelijkheden, dagbesteding en zorgboerderijen en ‘vervangende mantelzorg thuis’ opgenomen. Gezocht kan worden op organisatie, op soort respijtzorg, doelgroep, gemeente en op mogelijkheden voor financiering. Ook de contactgegevens van de aanbieders met de website staan vermeld.

De Respijtwijzer is beschikbaar als handige online tool via maatjez.nl/respijtwijzer . Een papieren versie is gratis te verkrijgen via maatjez.nl/contact of door te bellen naar 088-995 77 88.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.