Ajax bevestigt komst Mexicaanse verdediger Sánchez

Jorge Sanchez.© EPA

ANP
AMSTERDAM

Ajax heeft de komst van de Mexicaan Jorge Sánchez bevestigd. De 24-jarige rechtsback komt over van Club América. Hij moet met Devyne Rensch concurreren om een basisplaats bij de landskampioen.

Ajax en Club América bereikten zondag al overeenstemming over een transfersom van naar verluidt 5 miljoen euro. Sánchez is de afgelopen dagen medisch gekeurd in Amsterdam. Sánchez wordt bij Ajax herenigd met Edson Álvarez, met wie hij al bij Club América speelde.

„Bij de Mexicaanse selectie delen we een kamer”, vertelt de rechtsback aan Ajax TV. „En als dat niet gebeurt, dan zorgen we zelf dat we hoe dan ook samen zijn. Edson is heel belangrijk voor mij in zowel mijn carrière als mijn leven. Het is een oprechte vriendschap, waar iedereen op hoopt in zijn leven.”

Sánchez luistert in Mexico vanwege zijn speelstijl naar de bijnaam ’guerrero.’ Vrij vertaald betekent dat ’strijder’ in het Nederlands. „Zo beschouw ik mezelf ook”, zegt hij. „Ik heb er een tattoo van laten zetten. Ik vecht voor elke bal en stop nooit met rennen.”

Schuurs

Ajax trok de afgelopen weken in totaal al ruim 85 miljoen euro uit voor de komst van Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca.

De club uit de hoofdstad verloor ook veel spelers. De club nam voor 110 miljoen euro afscheid van Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, André Onana, Noussair Mazraoui, Danilo, Zakaria Labyad en Dominik Kotarski.

Perr Schuurs is waarschijnlijk de volgende speler die vertrekt. Hij staat in de belangstelling van Torino. De 19-jarige Ahmetcan Kaplan van Trabzonspor is volgens media in binnen- en buitenland een belangrijke kandidaat om hem op te volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen