Lichaam van Poolse man (32) gevonden in duinmeer ’t Wed in Overveen

Zoektocht naar de drenkeling, zaterdagochtend.© Foto Michel van Bergen

Hein Flach
Overveen

Hulpdiensten hebben zaterdagmiddag na een uitgebreide zoekactie het lichaam aangetroffen van de sinds vrijdag vermiste 32-jarige Poolse man. Hij is vermoedelijk verdronken in duinmeer ’t Wed in Overveen. De recreatieplas is inmiddels weer vrijgegeven voor het publiek.

De Pool werd vrijdag aan het begin van de avond voor het laatst gezien op zijn luchtbed in het water. Daarna werd een grote zoekactie op touw gezet door de hulpdiensten. De broer van de vermiste man heeft de plek aangewezen waar de man het laatst is gezien. Ter plekke is het meer negen meter diep.

Duikers van de brandweer hebben vrijdag vergeefs in het water gezocht, met behulp van de Bloemendaalse Reddingsbrigade. Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal liet daarop de toegang tot ’t Wed afsluiten, tot het stoffelijk overschot zou worden gevonden.

Zaterdag is de politie vanaf 10 uur bezig geweest met een boot met sonarapparatuur de bodem af te zoeken. Het stoffelijk overschot werd rond 15 uur in het water gevonden.

Uit politieonderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Vermoedelijk is de man verdronken. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

Lees ook: Zoektocht naar drenkeling in ’t Wed in Overveen gaat door. ’Hij lag op het luchtbed, zwaaide nog eens naar familie, viel eraf en verdween’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.