Zingend, dansend en lezend de wereld over tijdens laatste editie van ’Zomer op ’t Plein’ in het Kennemer Theater in Beverwijk

Het Kennemer Theater© Archieffoto/Heleen Vink

van onze verslaggever
Beverwijk

Maandagmiddag 15 augustus is de laatste in de reeks activiteitenmiddagen voor senioren ’Zomer op het Plein’ van het Kennemer Theater in Beverwijk. Er zijn twee workshops en een interessante lezing.

Vanaf half twee is de foyer van het theater open voor koffie en thee en om 14 uur geeft dansdocent Razeen les in een door hem ontworpen dans. Die bestaat uit een combinatie van danspasjes uit allerlei delen van Afrika.

Zang- en musicaldocent Gabriella neemt geïnteresseerden zingend mee op reis door de internationale musicalgeschiedenis. Ze vertelt over de geschiedenis van allerlei musicals. En zingt musicalliedjes, natuurlijk ook enkele uit Nederlandse musicals.

Schrijver / docent Lidewijde Paris geeft tot slot de lezing 'Met boeken de wereld over'. Daarin gaat ze in op de vraag hoe dat nou eigenlijk werkt, (figuurlijk) op reis gaan via boeken. Hoe doen romans dat? Hoe brengen zij ons naar andere landen? Hoe komen die landen tot leven?

En: waarom kiest een schrijver soms een ander land dan het eigen land? Waarom lezen wij bijvoorbeeld veel minder Japanse boeken dan Amerikaanse? Lidewijde is bekend van haar boekbesprekingen voor ‘Max Nieuwsweekend’ op radio NPO 1.

De middag wordt afgesloten rond 16.15 uur met een lekker hapje en een drankje.

Meedoen kost € 10,- per middag, inclusief de consumpties. Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2022 is georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, het Kennemer Theater en Stichting Welzijn.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.