Ze moesten er drie keer in de week voor trainen maar badmintonners Rob en Marjan Ridder waren weer succesvol tijdens EK voor veteranen

Marjan en Rob Ridder doen al bijna vijftien jaar mee aan badmintontoernooien voor veteranen.© Archieffoto United Photos

Theo Plasschaert
Haarlem

Het Haarlemse badminton echtpaar Rob (68) en Marjan (69) Ridder heeft bij de Europese kampioenschappen voor veteranen in het Sloveense Ljubljana twee gouden en een zilveren medaille behaald. Er was succes in het mannen- en vrouwendubbel en samen in het gemengd dubbel.

Het koppel dat terug kan zien op een geslaagde ; reguliere’ sportieve carrière met vele titels en successen in diverse spelonderdelen komt sinds 2008 uit in het veteranen circuit. Ook daarin gaat het goed want tot nog toe zijn in totaal acht wereldtitels behaald. Voorts was er al twaalf keer Europees goud en daarnaast een handvol zilveren en bronzen plakken in diverse onderdelen met verschillende partners.

,, Het gaat niet vanzelf,” weet Rob Ridder. ,,Voor dit evenement met 1200 deelnemers hebben we twee maanden lang drie keer per week getraind met spelletjes, kracht en conditie en ook weer geoefend op afzonderlijke slagen. De basis verleer je natuurlijk niet maar extra oefenen is wel nuttig en zinvol. Ik was blij dat mijn oude wapen de smash het nog redelijk goed deed.

Het toernooi was prima georganiseerd in een accommodatie ter grootte van de Ziggo Dome met alle traditionele landen aanwezig zoals Denemarken, Frankrijk Engeland en de Duitsers die met maar liefst tweehonderd man op waren komen dagen. ,,Ik had een heel speciale ontmoeting. In de halve finale van het mannendubbel speelde ik tegen de Deen Soren Christensen van wie ik 51 jaar geleden de finale won van de Europese jeugdkampioenschappen”, aldus Rob Ridder.

Korea

,,We gaan nog door zolang de lijven het toelaten. Er zijn nog twee categorieën over waarin we nog nooit gespeeld hebben namelijk 70 en 75+. Dat is dus nog even een paar jaar wachten”, zegt hij lachend. ,,Het eerstvolgende doel zou het wereldkampioenschap in 2023 in Korea kunnen worden.”

Hun club Duinwijck bestaat in 2023 75 jaar. In het kader van alle festiviteiten organiseert men ook een editie van de al twintig jaar bestaande Nations Cup. Een toernooi voor Europese sporters in de leeftijd vanaf veertig tot 65 jaar. Het levert een officieuze Europese titel op voor landenteams. Een Nederlands team zal ook hier aan mee gaan doen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen