Adinda Slot (18) herdacht bij plek fataal ongeval waterscooter. School: ’Wij herinneren haar als een zorgzame en opgewekte leerling’

Jacob van der Meulen en René Hartkamp
Spaarndam

Ruim honderd vrienden, vriendinnen en belangstellenden hebben dinsdag aan het begin van de avond een herdenking gehouden bij de plek waar de 18-jarige Adinda Slot om het leven kwam.

Een lange stoet scooters en auto’s reed in het begin van de avond onder politiebegeleiding naar de Zijkanaal C-weg in Spaarndam, ter hoogte van het viaduct van de A9. Bij de botenhelling en de dukdalf waar het fatale ongeval plaatshad, werd gestopt.

Bij de samenkomst waren ook naasten van het slachtoffer aanwezig. Na een korte toespraak werden roze rookfakkels ontstoken en gingen ballonnen in de vorm van hartjes de lucht in.

Op de oever langs Zijkanaal C stonden foto’s van het slachtoffer. Daar werden door de aanwezigen vele rozen neergelegd.

’Zorgzame, opgewekte leerling’

Haar oude school het Mendelcollege heeft haar geëerd in een In memoriam. Ze heeft daar vorig jaar in juli haar havo-diploma gehaald. „Wij herinneren haar als een zorgzame en opgewekte leerling. Namens alle medewerkers van het Mendelcollege wensen wij de familie en vrienden van onze oud-leerling veel kracht toe in deze verschrikkelijke tijd.”

Lees ook: Dode en zwaargewonde door ongeval met waterscooter in Velsen-Zuid

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.