Amy Pieters kan weer lachen en zit in volgende fase revalidatie. Familie is hoopvol: ’Ze reageert ontzettend goed op therapie’

Amy Pieters.© Archieffoto: ANP / Patrick Post

ANP
Zwanenburg

Wielrenster Amy Pieters uit Zwanenburg heeft de volgende fase van haar revalidatieproces bereikt. Ze gaat nu aan de slag in het Daan Theeuwes Centrum, een landelijk specialistisch revalidatiecentrum in Woerden.

„In het Daan Theeuwes Centrum zal Amy nog harder en gerichter verder gaan werken aan haar herstel. Wij hebben goede hoop dat Amy hier ook mooie resultaten en verbeteringen kan laten zien”, valt er te lezen op de website van de 31-jarige renster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na haar ontslag uit het ziekenhuis werd Pieters overgebracht naar het PZC in Dordrecht. De voorbije periode verbleef ze in de weekeinden thuis. „Wij zijn dan ook ontzettend geholpen en gebaat bij de benodigde hulp en de benodigde hulpmiddelen die Amy nodig heeft om in de weekenden thuis te mogen zijn. Denk hierbij aan een speciaal bed, een stoel, een bedlift en een wandelrolstoel. Ook is er gezorgd voor een rolstoelauto. Wij proberen hiermee haar oude leven zo normaal mogelijk in te kleden. Amy lacht en is blij als zij weer thuis is. Dit is voor ons, en zeker ook voor Amy, een zeer fijne ervaring.”

Watertherapie

Tevens is Pieters aan de slag gegaan met watertherapie. „Hier reageert Amy ontzettend goed op. Deze extra trainingen geven haar voldoening en helpen haar zichtbaar in haar herstel.” De familie, vrienden en ploeg van Pieters hebben een crowdfundingsactie opgezet. Niet alle behandelingen in binnen- en buitenland worden door de verzekering vergoed.

Lees ook: Crowdfundingsactie voor revaliderende wielrenster Pieters

Pieters kwam op 23 december ten val tijdens een wegtraining van de nationale baanploeg, in de buurt van het Spaanse Calpe. Ze verloor daarbij het bewustzijn en liep ernstig hersenletsel op. In het ziekenhuis van Alicante onderging ze een schedeloperatie, waarmee artsen de druk in haar hoofd wegnamen die was ontstaan door de val. Op 6 januari werd ze vervoerd naar Nederland.

Lees ook: Amy Pieters revalideert na zware val van fiets, waarbij ze hersenletsel opliep. ’Er is mondjesmaat progressie. We blijven hoop houden’

Meer nieuws uit Sport Regionaal