Ook virtuele rondleiding bij Tata Steel

Volg het proces van staal maken tijdens een rondleiding.© Foto Tata Steel

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Wie eens een kijkje achter de schermen van staalgigant Tata Steel wil nemen, kan zich inschrijven voor een bedrijfsrondleiding. Wie daar niet toe in staat is, kan zich opgeven voor de online rondleiding.

Het terrein van Tata Steel ligt verspreid over de gemeenten Velsen-Noord, IJmuiden en Beverwijk. Qua oppervlakte is het zo groot als de stad Bussum. Achter de poorten is een wereld vol bedrijvigheid. Even zelfstandig een rondje over het terrein maken is niet mogelijk. Maar Tata Steel geeft graag uitleg over het proces van staal maken tijdens rondleidingen.

Bijvoorbeeld over de grondstoffen die per schip worden aangevoerd. Na verschillende processtappen worden de rollen staal per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar de klanten vervoerd. Staal is een duurzaam product omdat het oneindig recyclebaar is. Iedereen heeft met staal te maken. Of het nu om eten, reizen, werken of recreëren gaat, staal speelt een rol.

Tours

Met regelmaat organiseert Tata Steel burentours. Daarnaast is het ook mogelijk om online een virtueel bedrijfsbezoek te volgen. Deelnemers aan een burentour maken per touringcar een rondgang over het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Wanneer mogelijk komt daar ook een fabrieksbezoek bij. Deze tour duurt ongeveer 1,5 uur. (Toegang is vanaf 16 jaar.)

Een virtuele online bedrijfsrondleiding duurt ongeveer 1 uur en wordt via een online Teams Meeting gegeven. De rondleiding die gepland staat voor 20 augustus begint om 10 uur en eindigt om 11.30 uur. Op 7 september begint de tour om 15 uur en duurt tot 16.30 uur. Kijk voor andere mogelijkheden en inschrijven kan hier.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.