Zoveelste incident bij Noordpier in Velsen-Noord: baasje springt hond achterna tijdens wandeling aan zee

© Foto Michel van Bergen

© Foto Michel van Bergen

© Foto Michel van Bergen

© Foto Michel van Bergen

© Foto Michel van Bergen

© Foto Michel van Bergen

1 / 6
Van onze verslaggever
Velsen-Noord

De man die donderdagavond vanaf de Noordpier in Velsen-Noord het water in sprong om zijn in zee gevallen of gesprongen hondje te redden, is met de schrik vrijgekomen. Dat laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland weten.

Waardoor en op welke manier de viervoeter in zee terechtkwam, is onduidelijk. De eigenaar ging kort daarop dus ook het water in. De man en het hondje werden door passanten in een bootje aan boord gehesen en uiteindelijk door hen in veiligheid gebracht.

Een legertje hulpverleners was inmiddels naar de pier gekomen. Maar de man - die door ambulancepersoneel werd onderzocht - heeft aan het voorval dus geen letsel overgehouden. De hond is door medewerkers van de dierenambulance gecontroleerd en maakt het voor zover bekend goed.

Hek

Het is zeker niet de eerste keer dat honden én hun baasjes tijdens een wandeling over de Noordpier in het water terechtkomen. Kees Buis van de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) pleitte enkele jaren terug al voor de plaatsing van een hek. Hij deed dat na een soortgelijk voorval.

De reddingsbrigade had al eerder om de plaatsing van een veiligheidshek gevraagd, stelde Buis. Maar Rijkswaterstaat, eigenaar van de Velsense pieren, wil dat niet. ,,De beste manier om problemen te voorkomen, is natuurlijk dat wandelaars hun honden op de pieren aangelijnd houden totdat ze weer op het strand zijn. Maar een hekwerk bij de Noordpier, dat zou vanuit preventief oogpunt wenselijk zijn’’, zei Buis destijds in deze krant.

Er komt daar dus geen hekwerk. Maar inmiddels zijn bij de Noord- en Zuidpier wel (extra) waarschuwingsborden geplaatst.

Lees ook: Opinie | Weer een hond te water bij de Noordpier, waar blijft het hek?

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.