Marokkaans international naar Telstar

Samya Hassani in actie voor Marokko in de finale tegen Zuid-Afrika.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Velsen-Zuid

De vrouwenselectie van Telstar krijgt steeds meer vorm. Afgelopen week werd de Marokkaanse international Samya Hassani vastgelegd.

De 22-jarige Hassani speelde afgelopen seizoen voor KAA Gent. Met haar contract bij Telstar keert ze na een jaar in België terug op de Nederlandse velden. Daarvoor speelde ze enkele seizoenen voor VV Alkmaar.

Hassani speelde afgelopen zomer met Marokko de finale van de Afrika Cup. Zuid-Afrika bleek in die eindstrijd met 2-1 te sterk. Ondanks de nederlaag heeft de aanvalster zich met het Marokkaans elftal wel geplaatst voor het WK van 2023 dat in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden.

Telstar keert aankomend seizoen terug in de Nederlandse eredivisie vrouwenvoetbal. In totaal spelen elf teams op het hoogste niveau. Fortuna Sittard heeft samen met Telstar voor aankomend seizoen een licentie gekregen om ook te spelen in de eredivisie.

De ploeg van de nieuwe hoofdcoach Marelle Worm begint het seizoen zondag 18 september met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De eerste thuiswedstrijd in Velsen-Zuid is gepland voor vrijdagavond 23 september. Ajax komt dan op bezoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen