Het heeft even geduurd maar Telstar heeft Griekse goaltjesdief dan toch binnen. Christos Giousis mogelijk tegen Helmond Sport al van de partij

Christos Giousis© Foto AEK Athene

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Christos Giousis heeft voor twee jaar getekend bij Telstar. Tot opluchting van trainer Mike Snoei die onder de indruk is van de aanvaller die zowel als rechtsbuiten als op de nummer 10-positie uit de voeten kan.

De 23-jarige Giousis kende een goed seizoen bij het beloften van de Griekse topclub AEK Athene. Hij kwam tot zeventien doelpunten en vier assists in de Super League 2, vergelijkbaar met de Nederlandse eerste divisie. De komst van Giousis hing al enige tijd in de lucht. Snoei: ,,Ik ken hem goed uit mijn netwerk en het is een prima speler. Het is een nummer 10, die graag achter de spits wil spelen. Daar waren we ook naar op zoek. Ik heb hem in actie gezien toen AEK op trainingskamp was in Nederland. Aanvankelijk had ik niet verwacht dat hij naar Telstar zou komen, dus ik ben er erg blij mee. Er waren een aantal momenten dat ik dacht dat het niet zou rondkomen.”

Snoei hoopt dat Giousis vrijdagavond speelgerechtigd is voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Snoei kan tegen de Brabanders mogelijk ook gebruik maken van verdediger Özgür Aktas. Hij keert terug van een blessure. Of middenvelder Tom Overtoom fit genoeg is om te spelen is onduidelijk. Hij werd deze week vader en miste een aantal trainingen. Telstar hoopt na een punt uit drie wedstrijden zijn eerste driepunter te pakken.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen