Gerard Hommersen uit Heemskerk wint eerste prijs in fotowedstrijd van Tennet. ’Die luierende zeehond kwam tussen de strandhuisjes vandaan en ging op weg naar zee. Precies op de goede plek nam hij even pauze’

De winnende foto van Gerard Hommersen in de Tennet-fotowedstrijd met het thema Aanleg Zeekabels.© Gerard Hommersen

van onze verslaggever
Wijk aan Zee

Gerard Hommersen uit Heemskerk heeft de eerste prijs gewonnen in de Tennet-fotowedstrijd met het thema ’aanleg zeekabels’.

Hij nam een foto van een luierende zeehond met op de achtergrond de werkzaamheden van Tennet (Jan de Nul Group) op het strand van Wijk aan Zee/Heemskerk. Hommersen is een actieve amateurfotograaf die veel foto’s maakt in de IJmond.

,,Het dier kroop helemaal van tussen de huisjes richting de zee, daar lag het op dit punt even te rusten en toen dacht ik, yes nou heb ik je! Ik maakte snel een foto voor het weer in zee verdween.”

Roos Jurriens (links) van Tennet met de prijswinnaars.© Foto Tennet/Rosita Stumpel Breuer

Hij kreeg van Tennet een afdruk van zijn foto op canvas een een cadeaubon ter waarde van 150 euro. Als tweede eindigde een foto van Maria Rendering en derde werd Erik Tol. Egi Brink ontving de aanmoedigingsprijs.

Tennet hield al eerder fotowedstrijden. Dit was de tweede in de IJmond. De uiterste inzenddatum was 1 augustus waarna de projectdirectie van Hollandse Kust (noord en west Alpha) uit alle inzendingen de beste koos.

Omgeving

,,We proberen ons werk altijd met zoveel mogelijk oog en oor voor de omgeving te doen. Met het oog op de tijdelijke maar helaas onvermijdelijke hinder, we streven altijd naar een zo laag mogelijke impact. Deze luierende zeehond op het strand laat zien dat het werk – even verderop – hem of haar niet weerhoudt om even lekker op het strand te zonnen’’, aldus de jury. ,,Op de achtergrond heeft Gerard het fraaie lijnenspel vastgelegd van de hijskranen en Moonfish van aannemer Jan de Nul.’’

Uit alle inzendingen wees de projectdirectie dit beeld van Gerard Hommersen aan als winnaar van de wedstrijd. In het Informatiecentrum van TenneT aan de Zeestraat in Wijk aan Zee kreeg hij zijn prijs uitgereikt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.