Telstar loopt tegen onnodige nederlaag aan tegen allesbehalve overtuigend De Graafschap: 0-1

Velsen-Zuid

Telstar heeft een onnodige nerderlaag opgelopen tegen een allesbehalve overtuigend De Graafschap. Een onoplettend moment kostte Telstar de kop.

Telstar speelde donderdagavond, zeker in de eerste helft, met de borst vooruit. Het oogde fris en zorgde voor een aantal prima kansen. Koen Blommenstijn was dichtbij een goal en Cain Seedorf had een vrije kans uit een fraaie voorzet van de Griekse debutant Christos Giousis.

De Griek zal nog wat tijd nodig hebben om te wennen aan de Nederlandse speelstijl maar liet zien te beschikken over snelheid. Ook is hij gezegend met een goede pass.

In De Graafschap trof Telstar een tegenstander waar het duidelijk totaal nog niet draait. De Superboeren zijn met een punt uit vier ronduit slecht begonnen aan het seizoen en zoeken duidelijk nog naar zelfvertrouwen.

Telstar ontsnapte wel op even bizarre als gelukkige wijze aan een achterstand in de eerste helft. Giovanni Korte schoot van afstand tegen het onderkant van de lat aan. De bal kwam ook nog eens tegen de rug van doelman Ronald Koeman Jr. aan. De bal ging net naast.

In de tweede helft had Telstar het een stuk lastiger. De Graafschap was vooral via de rechterkant vaak gevaarlijk. Daar kregen Niels Oude Kotte en Jonathan Mulder geen grip op hun tegenstanders. Het leidde tot een strakke voorzet van Jeffry Fortes die Giovanni Korte vrij af kon maken. Telstar had grote moeite om het De Graafschap moeilijk te maken. Enkel invaller Tom Overtoom kwam tot een ongevaarlijk afstandsschot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen