Vacatures bij Pioniers en RCH; Gario en Heij stoppen als coaches

Mervin Gario vertrekt na vijf seizoenen als hoofdcoach bij Pioniers.© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Theo Plasschaert
Haarlem

Hoofdklassers Hoofddorp Pioniers en RCH moeten op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor hun honkbalselecties.

De huidige hoofdcoach van Pioniers Mervin Gario houdt het namelijk na een periode van vijf jaar voor gezien. Hoofddorp nam een enorme gok door vijf jaar geleden Gario als 31-jarige zonder enige ervaring als coach als eindverantwoordelijke voor de groep te zetten. Hij kwam toen ook nog regelmatig in actie als binnenvelder.

Ondanks de vreemde periode met corona pakte de keuze uiteindelijk goed uit met drie play-off plaatsen voor de Hoofddorpers. Dit seizoen eindigde het team als vijfde in de eindrangschikking. In zijn kielzog besloten de assistent-coaches Dirk van ’t Klooster, Tommy van Limburg en Kevin Olivachi ook om hun biezen te pakken. Alleen oer- Hoofddorper en assistent-coach Theo Geerman is bereid om een gesprek te voeren met de te benoemen hoofdcoach om te kijken of hij in te passen is in het nieuwe team.

Pioniers-voorzitter Shirley Beljaards betreurt het vertrek van Gario. ,,Jammer dat er geen dialoog meer mogelijk is. Hoofddorp heeft op alle fronten een onrustige periode achter de rug waar Mervin ook last van heeft gehad. Met ons nieuw in mei aangetreden bestuur willen we een nieuwe start maken. Wij willen beter gaan opleiden, de jeugd perspectief bieden en ze meer aan de club binden. We gaan gedurende een bepaalde periode niet meer per se voor de hoofdprijzen, als dat toch gebeurt is dat een prettige bijvangst. Het helpt ons daarbij natuurlijk dat de competitie ook volgend seizoen gesloten blijft en we niet kunnen degraderen.”

Gymnastiekleraar en hoofdcoach Nicky Heij stopt om persoonlijke redenen bij RCH Memorie Sieraden. Heij kreeg de promovendus dit seizoen onder zijn hoede en eindigde verdienstelijk als zevende met het team. Historisch en onvergetelijk is de 18-24 winst na een 18-1 achterstand in de laatste inning in de eerste competitiewedstrijd bij Amsterdam.

Heij maakt nu nog tot 19 september de serie van vijftien duels met Quick Amersfoort, Storks en de eersteklassers UVV, Sparks Haarlem en Twins 2 af terwijl zijn assistenten Ewout Bos en Jeremy van de Berg al gestopt zijn. De serie gaat verder nergens om al heeft de winnaar wel recht op een trainingsdag met de staf van het Nederlands tam. Heij gaat niet actief op zoek naar een nieuwe baan als hoofdcoach.

De speurtocht naar nieuwe coaches zal nog de nodige inspanning vragen want Hoofddorp en RCH zijn niet de enige hoofdklassers die nieuwe technische mensen zoeken. Bij de onttroonde landskampioen Amsterdam stopt namelijk coach Ronald Jaarsma, bij DSS/Knheim is Michael Crouwel met ’honkbalpensioen’ gegaan. Overigens geeft Gario aan wel zich te oriënteren op een eventuele nieuwe job als coach.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen