Na een blunder is er in de regio Kennemerland altijd ruimte voor je. Je ziet het aan Ferd en Fred | column Joris Brussel

Ferd Grapperhaus en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.© archieffoto RKZ

Joris Brussel
IJmond

Ik las in deze krant dat het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk sinds deze week een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen heeft. Niemand minder dan Ferd Grapperhaus. Geen grap.

Ik moest het echt even twee keer lezen. Toegegeven; een goede politicus met een mooie staat van dienst, dus chapeau voor het RKZ wat betreft deze transfer. Maar toch blijft er een onhandig imago kleven aan de oud-minister na zijn coronablunder rond zijn huwelijksfeest.

Buschauffeur

Gelukkig zijn wij met onze regio best goed in de opvang van blunderende politici. Zo reed Fred Teeven na de bonnetjesaffaire een tijd als buschauffeur bij Connexxion rond in de regio Haarlem. Het leidde tot het plan van een collega en mij om een navigatieapp te lanceren met als titel: „Waar rijdt Fred?”

Fred Teeven.© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Om te kunnen kijken in welke bus je zou moeten stappen om de beste man te vragen of je een kaartje voor de bus mag. Inclusief betaalbewijs in de vorm van een bonnetje.

Truienradar

Leek ons hilarisch, maar helaas hebben we niet doorgezet. Hetzelfde geldt voor mijn plan om de truienradar - een buienradar die puur aangeeft of je naar buiten kan zonder jas of toch met trui - te lanceren. Beide uitvindingen hadden waarschijnlijk ook een flop geworden. Maar daarentegen; dan is er in de regio Kennemerland altijd ruimte voor je. Je ziet het aan Ferd en Fred. Gelukkig werkt dat bij de gemeente Zandvoort niet zo. Prins huisjesmelker Bernhard junior en compagnons krijgen niet de kans het Formule 1-circuit volledig in eigendom te krijgen. De gemeente verkoopt de grond waarop het circuit ligt niet. Goed bezig. Volgens mij bezit de prins al genoeg grond en onroerend goed. Hem aanmoedigen om nog meer vastgoed in handen te krijgen, lijkt me niet handig. In plaats daarvan zou hij zijn portefeuille aan woningen kosteloos moeten aanbieden aan de mensen die het hardste nodig hebben. Maar als ik terugdenk aan de beelden van hoe de prins er vorig jaar na een feestavond op het circuit bij liep, gaat hij waarschijnlijk vooral zelf heel hard.

Joris Brussel.© archieffoto ronald goedheer

Coronahaard

De coronahaard die de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort vorig jaar was, zal het dit jaar mogelijk weer zijn. Maar wie houdt het bij? Als Grapperhaus bij het RKZ de raad van commissarissen aanstuurt, hoop ik dat hij zijn revanche neemt en de coronaregels bloedserieus neemt. En dan beloof ik dat ik geen grappen meer zal maken over zijn huwelijksfeest.

Al hoop ik wel dat hij zijn papieren huwelijksjubileum van twee jaar niet in de aula van het ziekenhuis viert. Want voor zijn gastenlijst is de aula veel te klein. Oké, ik beloof dat ik er vanaf nu geen grappen meer over maak. Ferd, veel succes.

Paspoort

Joris Brussel (1987) is columnist, schrijver, (stads)dichter en communicatiestrateeg. Hij komt uit Velsen-Noord en woont in Beverwijk. Wekelijks geeft hij op deze plek zijn mening.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.