Slachtoffers aanslagen Brussel mogen gratis met ov naar proces

ANP Producties | Bron: ANP
Brussel

Belgische vervoersbedrijven bieden slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel in 2016 aan om gratis met het openbaar vervoer naar het proces te reizen, heeft de Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir zaterdag bekendgemaakt. Andere Belgische bewindslieden hadden hiertoe opgeroepen.

Slachtoffers die het megaproces willen bijwonen mogen gratis gebruikmaken van de diensten van de vervoersbedrijven MIVB, NMBS, De Lijn en Tec. Minister Demir noemt het besluit "een klein gebaar met symbolische waarde". Het proces begint op 12 september.

Op 22 maart 2016 werden in Brussel op de luchthaven en in de metro terroristische aanslagen gepleegd. Er vielen 32 doden en ongeveer 340 mensen raakten gewond.

Eerder trok de Vlaamse regering al bijna 1,3 miljoen euro uit om 25 zogeheten justitieassistenten te werven die als taak hebben de slachtoffers tijdens het negen maanden durende proces bij te staan. Daarnaast is tijdens het proces onder meer een speciale telefoonlijn voor de slachtoffers beschikbaar.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.