Voetbalfans vinden ondanks beperkt treinverkeer weg naar ArenA

© Archieffoto

ANP
AMSTERDAM

Ajax speelt de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in een nagenoeg volle Johan Cruijff ArenA. Ondanks de beslissing van de NS om tussen 14.15 en 20.30 uur geen treinen te laten stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA waren bij de aftrap nagenoeg alle stoeltjes bezet.

Supporters zijn erin geslaagd met eigen vervoer of de metro naar het stadion te komen. De gemeente Amsterdam meldt dat er rond de aanvang van de wedstrijd zo'n 8000 auto's geparkeerd staan in het gebied rond de ArenA. Bij de RAI staan er nog eens 700. Voor automobilisten waren er bij de RAI 3000 extra parkeerplaatsen gecreëerd vanwege de verwachte drukte. Van daaruit konden voetbalfans ook met de metro naar de ArenA. Verder zijn veel mensen met de fiets of de scooter gekomen. Vervoersbedrijf GVB had al aangekondigd extra metro's in te zetten.

Het is zaterdag druk in het Arenagebied. Ajax begon om 16.30 uur aan het thuisduel met SC Cambuur. Later op de avond zijn er tegenover de ArenA uitverkochte concerten in de Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren). Zo'n 72.000 mensen hebben een kaartje voor een van die drie evenementen kunnen bemachtigen.

De NS laat ruim zes uur lang geen treinen stoppen in de buurt van de ArenA omdat het spoorbedrijf de veiligheid van reizigers niet in gevaar wil brengen. Toen het duel van Ajax met Cambuur begon, vertrokken veel bezoekers van de Formule 1 uit Zandvoort. Zo'n 100.000 mensen waren naar de badplaats gekomen om Max Verstappen de kwalificatie voor de race van zondag te zien winnen.

De Ziggo Dome en AFAS Live adviseren concertbezoekers niet voor 19.00 uur naar het Arenagebied te gaan. Tegen die tijd zijn de meeste voetbalsupporters weer vertrokken, want het duel tussen Ajax en SC Cambuur is voor 18.30 uur afgelopen.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen