Bennebroekse Marianne (19) is voor een week een Zandvoorter: ’Dagelijks op jacht naar selfies van coureurs’

Milo Lambers
Zandvoort

De negentienjarige Marianne van Dijk woont in Bennebroek maar is voor een weekje Zandvoorter. Elke dag is ze op of rond het circuit te bekennen. Het leverde haar een entreekaartje op voor de Circuitdag voor Zandvoorters.

De studente van het Nova College ging maandag, slechts een dag nadat de coureurs nog in België waren voor de Grand Prix van Spa, al vroeg naar het circuit om de trucks van de teams te spotten. Op een na heb ik ze allemaal gespot. Op de andere dagen probeerde ze coureurs te spotten. Ze pakt een lijstje uit haar zak. ’Norris, Magnussen, Sainz, gezien’.

„Sebastian Vettel kwam met de fiets aan maar de meeste heb ik gezien terwijl ze in een auto zaten. En met het broertje van Leclerc ben ik op de foto geweest. Die rijdt in de Formule 3. Ik ga de komende dagen proberen om nog meer selfies te scoren.”

Ook donderdag was Van Dijk rond het circuit. Op die dag hadden alleen Zandvoorters toegang tot het festival. „Maar iemand gaf mij een kaartje”, glundert de fan van Max Verstappen. „Ik ben deze week eigenlijk even een Zandvoorter.”

Formule 1-fan is ze al lang. „Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ik geen fan was. Al heel lang kijk ik alles. Uiteraard heeft dat ook met Max Verstappen te maken.”

De Bennebroekse bezoekt vrijdag alleen de vrije training. Ze heeft plekken bij bocht 11 en 12, de arena genoemd. „Het is zo’n prachtig gezicht en geluid. Het is een enorme kick. Je hoort de coureurs ook schakelen. Het is een spektakel.”

Dat ze geen kaarten heeft voor zaterdag en zondag, zorgt niet voor teleurstelling bij Van Dijk. „Nee, hoor. Ik vind het geweldig om de auto’s te zien en te horen. Tijdens de race zit ik het liefst thuis. Daar kun je alles het beste volgen.”

Lees ook: Ons Liveblog over de Dutch Grand Prix

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.