Vakantie helemaal voorbij, ook het zuiden gaat weer naar school

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Kinderen in het zuiden van het land beginnen maandag aan het nieuwe schooljaar op de basisschool en de middelbare school. Ze hebben zes weken vakantie achter de rug, en daarmee is de zomervakantie nu in het hele land voorbij.

Onder de regio zuid vallen heel Limburg en Zeeland, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van de provincie Gelderland, waaronder de steden Arnhem en Nijmegen.

Vorige week maandag begon het schooljaar in het noorden van het land. De maandag daarvoor keerden kinderen in het midden van het land terug naar school.

Het vorige schooljaar begon met allerlei coronamaatregelen. Zo moesten leerlingen en leraren 1,5 meter afstand van elkaar houden en was het verplicht om mondkapjes in gangen en kantines te dragen. Zulke regels gelden nu niet meer. Ook als er een nieuwe golf komt, wil de overheid de scholen zo veel mogelijk open houden.

Volgend jaar heeft de regio midden weer als eerste zomervakantie, net als dit jaar. Dan volgt het zuiden, en in het noorden kunnen de kinderen als laatste beginnen aan hun vakantie.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.